Grachtenrace Amsterdam 2008

Zaterdag 11 oktober stond het jaarlijkse spektakel op het programma: de Amsterdamse Grachtentocht. Een 25 kilometer lange roeitocht met het Scheepvaartmuseum in het Oosterdok als begin- en eindpunt. Met een lekker zonnetje, een heel klein briesje en een temperatuur van een graad of 18 begon de Remex Liberus om 11.08 met startnummer 10 aan de tocht.

Eerst roeiden we het Oosterdok uit, de IJhaven door, via een klein stukje Amsterdam-Rijnkanaal naar het Lozingskanaal, Singelgracht, Amstel, Amstelkanaal, Zuideramstelkanaal, Stadiongracht, Schinkel, Kostverlorenvaart, Hugo de Grootgracht, Singelgracht, Leidsegracht, Prinsengracht, Reguliersgracht, Keizersgracht, Leidsegracht, Herengracht, Amstel, Kloveniersburgwal en Oude Schans weer terug naar het Oosterdok. Onderweg aangemoedigd door onze trouwe supporters.

Aan de grachtenrace deden in totaal 140 roeisloepen uit heel Nederland mee en naarmate de race vorderde werd het verkeer op de grachten steeds drukker. Gelukkig roeiden we zonder schade aan de sloep, maar met tientallen blaren op de handen na 3’49” over de finish.

Leave a Comment