Oprichting

In 1984 was er in Amsterdam een club van zeevarenden en oud-studenten van de zeevaartschool Amsterdam met een idee. Dit idee was om los van de zeevaartschool door te kunnen blijven roeien en het heft in eigen handen te nemen. Tot die tijd gaf alleen het student-zijn recht op roeien in de sloepen die de zeevaartschool in beheer had. Op 30 november 1984 is bij notaris de vereniging MAritieme Studenten ROeiVereniging Amsterdam opgericht. Sindsdien is de vereniging steeds mee gegaan met de tijd en inmiddels is het een hele diverse samenstelling van leden wat roeit bij MASROVA. De kapitein van de grote vaart roeit hier samen met de jurist en onderwijzer. Wat we allemaal gemeen hebben is het respect voor het water, het fysiek de grenzen opzoeken en de voorliefde voor het genieten na een geleverde prestatie.

grachtenrace-2014_evabloem-masrova

Teams en training

Masrova kent een heren- en damesteam die uitkomen in verschillende wedstrijden en verschillende klassementen. Trainingen zijn minimaal twee keer per week en in de aanloop naar wedstrijden maakt het samengestelde wedstrijd team vaak ook onderling afspraken voor extra training rondjes op de grachten. In wedstrijden waarin het niet mogelijk is om zowel een heren- als damesteam te laten starten, wordt er een gemengd team samengesteld. De sociale activiteiten binnen en buiten het roeien worden samen als één vereniging opgepakt en laat zien dat we een hechte vereniging zijn.

MASROVA in de maatschappij

Een keer per jaar laten we het roeien even voor wat het is en organiseren we de masrova-vrijwilligersdag waarop we als team ons inzetten om hulpbehoevenden (verslaafden/ouderen/etc) in Amsterdam een handje te helpen. Verder zijn er jaarlijks benefietwedstrijden waar Masrova zo veel mogelijk aan probeert bij te dragen (3fm Serious Request, Roeien tegen MS)

grachtenrace-2014_evabloem-masrova02
Ligplaats

De Remex Liberus ligt centraal in Amsterdam en dat bepaalt ook ons trainingsgebied. De grachten van Amsterdam zijn ons terrein en we zijn dan ook een graag geziene (en bejubelde) voorbijganger op de vele terrassen van de Amsterdamse grachten.

Na 25jaar op naar de 50!

Masrova heeft competitieve teams die elke wedstrijd tot het uiterste willen gaan. Dit doen we vanuit een lekkere sfeer en hecht teamverband. In de vroege jaren van Masrova is de Amsterdamse grachtenrace gewonnen en dat is nog steeds een prestatie die we willen herhalen. Door de verbondenheid met de Amsterdamse grachten is het onze lange termijn ambitie om een vaste waarde te blijven op het Amsterdamse water. Hiervoor willen we de basis van Masrova verbreden met nieuwe leden. We willen meer mensen kennis laten maken met deze unieke belevenis en de stad uit een ander perspectief te laten beleven. Een vaste ligplaats is hierin een belangrijke voorwaarde die we leden willen kunnen bieden.

grachtenrace-2014_evabloem-masrova03

loading