Veerse Meerrace 2008

Een lange reis voor de Remex. Op zaterdag 30 augustus 2008 gaven wij acte de presence op de Veerse Meerrace in het Zeeuwse Kortgene. Gesleept door de ‘Jacobeintje’ arriveerde de sloep al enkele dagen eerder op de Zeeuwse wateren.

Met startnummer 2 gingen de dames van Masrova zaterdagmiddag als eerste van start. Met een flinke wind in de rug en een lekker zonnetje verliep het eerste deel van de race voorspoedig. Onderweg werden we flink aangemoedigd door voorbij varende watersporters en onze fanclub aan boord van de ‘Kontiki’. Zelfs bij het keerpunt, halverwege de 18 km lange race, wapperde de gele ‘Biglift’ ons toe. Toen begon echter het geploeter. De stevige wind, vol op de kop, zorgde dat de Remex lang niet meer zo hard ging als op de heenweg. Drie uur en zeven minuten later, kwamen we als laatste over de finish. Helaas.

Na een korte rustpauze konden de creatievelingen onder ons aan de slag. De Remex Liberus werd omgetoverd tot een spooksloep! Compleet met fietslampjes, zaklantaarns, ‘Thriller’ van Michael Jackson op de stereo, 12 ‘lijkjes’ onder een groot wit laken begonnen we aan de nachtelijke spooktocht over het Veerse Meer. Gelukkig was deze race niet zo lang en waren er onderweg voldoende stops om de nodige versnaperingen te nuttigen. Het feest ging daarna in de grote tent nog door tot in de kleine uurtjes.

Leave a Comment